Sunday, December 20, 2009

ADAKAH MEREKA HARUS DIPERSALAHKAN?

Warisan Tamar
21 Disember 2009, Isnin

WT- Ikut senarai ini,, Ahli Parlimen saya YB Datuk Sapawi Hj Ahmad tiada dalam list. Saya anggap YB saya telah `menunaikan' sebahagian kecil tanggungjawabnya sebagai anggota Parlimen BN dalam proses pengundian belah bahagi yang begitu dramatik. Apapun, anggaplah ini satu pengajaran berguna kepada semua khususnya mereka yang telah kita undi sebagai wakil kita di Parlimen. List lengkap dengan gambar penuh bolehlah anda tengok di blog Medan Info Kita...hensem2 dan lawa2 juga!

MENTERI


Tambun – Husni Hanadzlah, Tasik Gelugor – Nor M Yackop, Penampang – Bernard Dompok, Sembrong – Hishamuddin, Bagan Datok – Zahid Hamidi

Semporna – Shafie Apdal, Marudu – Maximus Ongkili, Betongi – Douglas Uggah, Pasir Gudang – Khaled Nordin, Jelebu - Dr Rais Yatim

Jeli – Mustapa Mohamed, Lumut – Kong Cho Ha, Kemaman – Shabery Cheek, Tampin – Shaziman Mansor

Tg Karang – Noh Omar, Segamat – S Subramaniam, Raub - Ng Yen Yen, Kimanis - Anifah Aman

TIMBALAN MENTERI


Baram - Jacob Dungau, Bt Pahat – Puad Zarkashi, Beaufort – Lajim Ukim, Cam Highland - Devamany
Jerlun - Mukhriz Mahathir, Kampar – Lee Chee Leong, Kluang - Hou Kok Chung, Larut – Hamzah Zainuddin

Muar - Razali Ibrahim, Papar – Rosnah Shirlin, Pontian – Ahmad Maslan, Sg Besar - Noriah Kasnon

AHLI PARLIMEN – BUKAN AHLI KABINET MENTERI

Alor Gajah - Fong Chan Onn, Bintulu - Tiong King Sing, Bukit Katil - Md Sirat, Bt Sapai - Edmund Chong, Batang Sadong - Nancy Shukri

Gelang Patah – Tan Ah Eng, Gua Musang – Razaleigh Hamzah, Hulu Rajang, Billy Abit, Igan – Abd Wahab, Jerantut – Tengku Azlan

K Batas – Abdullah Badawi, K Kangsar – Rafidah Aziz, Kalabakan – Ghapur Salleh, Kangar – Radzi Sh Ahmad, Keningau – Joseph Pairin

Kinabatangan – Bung Mokhtar, K Tinggi – Syed Hamid Albar, Kulai – Ong Ka Ting, Lanang - Tiong Thai King, Lawas – Henry Sum Agong

Libaran – Juslie Ajirol, mamboing – James Dawos, Mas Gading – Tiki anak Lafe, Mukah – Leo Michael Toyad, Pasir Salak – Tajuddin Ramli

Padang Besar – Azmi Khalid, Pengerang – Azalina Othman, Pulai –Nur Jazlan, Putatan – Makcus Mojigoh, Putrajaya – Tengku Adnan

Rembau – Khairy Jamaludin, Rompin – Jamaluddin Jarjis, Seria – Richard Riot, Setiawangsa – Zulhasnan, Sibuti – Ahmad Lai Bujang

Tebrau – Teng Boon Soon, Tg Batu – Idris Haron, Tg Malim – Ong Ka Chuan, Tg Manis - Norah Rahman, Tuaran – Mujilip Bumburing





2 comments:

DATU SULAIMAN said...

Salam saudara..

Dikalangan yang tidak hadir, ada juga yang ada alasan munasabah seperti uzur dan ada tugas rasmi. Tapi yang tiada alasan tu sangat mengeciwakan.

di Malaysia ni ada puluhan ribu yang bercita-cita nak jadi MP@YB tapi hanya segenlintir yang bernasib baik dilipih. Amat malang apabila mereka yang terpilih ini tidak menghargai peluang mereka. Kawan saya, seorang pengurus syarikat, sampai pencen tidak tercapai cita-citanya menjadi YB..Mereka yang dipilih, bersyukurlah dan laksanakan tanggungjawab dengan penuh dedikasi..

Warisan Tamar @ KL said...

salam...

kadang memang ada rasa meluat dengan peel segelintir YB...dia rasa macam dunia ni dia yang punya...tapi di dewan langsung jadi bengap...pemalu konon! lepas tu tau juga mau melobi dan pasang orang lobi utk kekal jadi YB bila sampai time mau election...tidak sedar diri lah bro...

(komen ini ditujukan kpd YB-YB BN dan bukan BN...)