Saturday, April 27, 2013

New Order - Tangan Asing Hancurkan Malaysia

SAYA PILIH MENGUNDI....SAYA PILIH BN!!!!

Saturday, April 20, 2013

Update PRU13: Janji Kg Buah Pala - AnuWar


klik untuk tonton bgmana org kg buah pala ditipu dan diperbodohkan...sanggupkah anda menjadi mangsa terbaru AnuWar?

http://www.youtube.com/watch?v=o2genG5bQs8

Friday, April 19, 2013

Update PRU13: Calon Bebas Lebih Ramai & Lebih Berwibawa!Nota: WT percaya fenomena calon Bebas akan mewarnai PRU13 ini. Jangan perlekeh dan memandang rendah keupayaan mampu menang calon Bebas. Dalam situasi bilamana calon BN dan calon Pakatan Rakyat kedua-duanya boleh dikategorikan hampehhhh, sekiranya personaliti calon Bebas berkenaan lebih baik dari calon lain maka tidak mustahil kemenangan bukan untuk BN dan bukan juga untuk Pakatan Rakyat. 

Adakah calon Bebas akan mewujudkan `third force' yang kukuh pada PRU13? Yang pasti ada dikalangan calon Bebas aalah winnable candidate sebenar, pilihan rakyat dan undi rakyat kerana calon berkenaan bukan kerana mana-mana parti. Kelebihan calon Bebas berkualiti juga adalah undi atas pagar dan undi protes terutamanya dari ahli BN dan ahli Pakatan Rakyat! 

PRU13 benar-benar akan mengejutkan!


Penamaan calon Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) hari ini dijangka menyaksikan beberapa kejutan, termasuk pertembungan sesama ahli parti kerana tidak puas hati dengan pencalonan yang ditetapkan oleh kepemimpinan parti atau kecewa selepas tidak dicalonkan.

PRU-13 juga diramalkan akan menjadi pilihan raya umum paling ramai calon Bebas bertanding, selain pertandingan tiga penjuru atau lebih terutama di Sabah dan Sarawak kerana kegagalan pembangkang berkompromi untuk membentuk pertandingan satu lawan satu menentang Barisan Nasional (BN).
Sarawak dijangka menyaksikan paling ramai calon bertanding di sebanyak 31 kerusi Parlimen, terutama calon Bebas.

Pertarungan tiga penjuru atau lebih dijangka berlaku di sekurang-kurangnya enam kerusi, iaitu Parlimen Mas Gading, Sri Aman, Lubok Antu, Sarikei, Julau dan Selangau.

Sehingga jam 8 malam tadi, 284 borang pencalonan sudah dikeluarkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) setakat semalam, sedangkan jumlah kerusi ditandingi hanya 31.

Sabah buat kejutan

Sabah juga bakal menyaksikan banyak pertandingan lebih tiga penjuru kerana kegagalan pembangkang bergabung untuk menentang BN, termasuk bekas Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Lajim Ukin dan bekas Timbalan Presiden UPKO, Datuk Wildfred Bumburing yang keluar BN dan bertanding atas tiket PKR.

Parti Maju Sabah (SAPP), USNO, Parti Reformasi Negeri (STAR) cawangan Sabah, turut meletakkan calon dan akan bersaing dengan PKR, DAP dan PAS untuk menentang BN. Selain itu, seperti kelaziman di Sabah, ramai calon Bebas akan muncul di pusat penamaan calon akibat tidak puas hati kerana tidak dipilih bertanding.

Pertandingan tiga penjuru juga dijangka berlaku di sekurang-kurangnya empat kerusi di Kelantan apabila calon Bebas diramal bertanding menentang BN dan pembangkang.

Penyandang Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali yang mengharapkan BN memilihnya sebagai calon mesra BN, dikatakan mahu bertanding calon Bebas jika namanya tidak disenaraikan pagi ini.

DUN Guchil dijangka menyaksikan pertandingan empat penjuru antara BN, PKR dan dua calon Bebas, manakala Nenggiri dan Selinsing berlaku tiga penjuru kerana tidak berpuas hati dengan parti masing-masing meletakkan calon.

Di Terengganu juga dijangka berlaku pertembungan sesama calon PKR dengan PAS dan BN dengan calon yang tidak berpuas hati dengan pencalonan parti. Antaranya di Parlimen Dungun, DUN Bukit Besri dan DUN Rantau Abang.

Pulau Pinang pula dijangka menyaksikan 10 pertandingan tiga penjuru, manakala satu empat penjuru. Antara punca kerana Parti Cinta Malaysia (PCM) mengemukakan lima calon dan kehadiran lima calon Bebas serta satu tiga penjuru berikutan pertembungan PKR dan PAS.

Empat penjuru pula membabitkan kerusi Parlimen Batu Kawan dengan BN diwakili N Gobalakrishnan, DAP diwakili P Kasthuriraani, calon Bebas yang juga bekas Penyelaras BN Batu Kawan, A Mohan dan PCM diwakili Naib Presidennya, Huan Cheng Guan.

Empat lagi kerusi Parlimen menyaksikan perlawanan tiga penjuru. Parlimen Tasek Gelugor Shabudin Yahya mewakili BN beri saingan kepada Datuk Seri Abdul Rahman Maidin (PAS) dan bekas Timbalan Menteri Pertanian dan Pembangunan Asas Tani, Datuk Seri Mohd Shariff Omar yang mahu bertanding Bebas.

Sebanyak enam DUN pula diramal menyaksikan perlawanan tiga penjuru dengan DUN Sungai Acheh mencatatkan pertembungan menarik antara BN, PAS dan PKR dengan calon masing-masing ialah Datuk Mahmud Zakaria, Yusni Md Piah dan Badrul Hisham Shaharin.

Ahli DAP tanding Bebas

Ramai ahli dan pemimpin negeri yang tidak berpuas hati dengan DAP akan bertanding calon Bebas, terutama di Negeri Sembilan. Antaranya Parlimen Seremban, DUN Temiang, Bukit Kepayang, Senawang dan Port Dickson, mana-kala bekas ahli PKR, Shahrudin Abdul Hamid bertanding Bebas menentang PAS dan BN.

Kedah juga bakal menyaksikan pertarungan menarik kerana Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA) akan meletakkan ramai calon. Parti Bersatu Sasa Malaysia (Bersama) meletakkan Jawahar Raja Abdul Wahid di Parlimen Alor Star dan DUN Bakar Bata.

KITA bertanding di DUN Pedu, Sungai Tiang, Gurun, Bukit Selambau, Bakar Arang, Sidam, Kuala Ketil, Merbau Pulas dan Lunas serta Parlimen Pendang dan Sungai Petani. Bekas pengerusi KITA Kedah, Zamil Ibrahim dijangka bertanding di Sidam.

Tuesday, April 16, 2013

Update PRU13: Pasukan Transformasi Sabah Tempang?

DS Najib mengumumkan calon BN sebagai Pasukan Transformasi. Ini merujuk kepada perkiraan bahawa lebih kurang 49% calon baru untuk DUN dan 33% calon baru untuk Parlimen.

Kedengaran suara-suara tentang `kekurangan' penglibatan calon Pemuda UMNO dalam Pasukan Transformasi ini. Ini menjadi lebih jelas dan ketara sekiranya kita melihat senarai calon BN di Sabah dibawah. UMNO Sabah merasa selesa dengan mencalonkan hampir 90% penyandang DUN walaupun umum mengetahui beberapa calon dan penyandang DUN telah mempamerkan prestasi yang amat daif sebelum ini. Tetapi masih dicalon dan dianggap calon yang akan membawa TRANSFORMASI!

Sesak dan menyesakkan...tapi kita lihat saja kesudahannya! Mungkinkah arus transformasi politik belum sampai ke Sabah?

Nota:
Hanya seorang calon dari Pemuda UMNO iaitu Ketua Pemuda UMNO Kimanis bertanding di N23 Bongawan - Mohamad Alamin. Selebihnya adalah calon recycle dan ada yang dikategorikan sebagai calon cari kaya!

Adalah dibimbangi rakyat Sabah ingin `mengajar' BN Sabah apa erti transformasi politik? Malah ada yang mula berkata transformasi DS Najib hanya di Semenanjung dan negeri-negeri yang BN telah kalah pada PRU13 yang lalu. Adakah transformasi atau perubahan dari segi line up calon hanya akan berubah jika sesebuah negeri tidak lagi dibawah pemerintahan BN? 

Usah salahkan rakyat dan pengundi jika kalah...usah juga menuding jari mencari kambing hitam. Hakikatnya, BN Sabah menggali kubur sendiri...salah memilih calon!


PARLIMEN

P167 Kudat- Datuk Abdul Rahim Bakri (penyandang)

P168 Kota Marudu - Datuk Dr. Maximus Ongkili (penyandang)

P169 Kota Belud - Datuk Abd. Rahman Dahlan (penyandang)

P170 Tuaran - Madius Tangau (penampilan semula)

P171 Sepanggar - Datuk Jumat Idris (baharu)

P172 Kota Kinabalu - Chin Tek Ming

P173 Putatan - Dr. Marcus Mojigoh (penyandang)

P174 Penampang - Tan Sri Bernard Giluk Dompok (penyandang)

P175 Papar - Rosnah Abdul Rashid Shirlin (penyandang)

P176 Kimanis - Datuk Anifah Aman (penyandang)

P177 Beaufort - Datuk Azizah Mohd. Dun (pertukaran kawasan)

P179 Ranau - Ewon Ebin (pertukaran kawasan)

P178 Sipiting - Datuk Sapawi Amat Wassali@Ahmad (penyandang)

P180 Keningau - Datuk Joseph Pairin Kitingan (penyandang)

P181 Tenom - belum diumumkan (kuota UMNO)

P182 Pensiangan - belum diumumkan (kuota PBRS)

P183 Beluran - Datuk Ronald Kiandee (penyandang)

P184 Libaran - Datuk Juslie Ajirol (penyandang)

P185 Batu Sapi - Linda Tsen Thau Lin (penyandang)

P186 Sandakan - belum diumum (kuota LDP)

P187 Kinabatangan - Datuk Bung Moktar Radin (penyandang)

P188 Silam - Datuk Datu Nasrun Datu Mansor (pertukaran kawasan)

P189 Semporna - Datuk Mohd. Shafie Apdal (penyandang)

P190 Tawau - Datuk Mary Yap Kain Ching (baharu)

P191 Kalabakan - Datuk Abdul Ghapur Salleh (penyandang)

DEWAN UNDANGAN NEGERI:

N1 Banggi - Abdul Mijul Unaini (penyandang)

N2 Tanjong Kapor - belum diumum (kuota LDP)

N3 Pitas - Bolkiah Ismail (penyandang)

N4 Matunggong - Sarapin Magana (penyandang)

N5 Tandek - Lasiah Baranting@Anita (penyandang)

N6 Tempasuk - Musbah Jamli (penyandang)

N7 Kadamaian - Herbert Timbon Lagadan (penyandang)

N8 Usukan - Datuk Seri Salleh Said (penampilan semula)

N9 Tamparuli - Datuk Jahid@Noordin Jahim (penyandang)

N10 Sulaman - Datuk Hajiji Noor (penyandang)

N11 Kiulu - Datuk Lovis Rampas (penyandang)

N12 Karambunai - Jainab Ahmad (penyandang)

N13 Inanam - Goh Chin Lok@Johny Goh (penyandang)

N14 Likas - belum diumum (kuota LDP)

N15 Api-api - Datuk Dr. Yee Moh Chai (penyandang)

N16 Luyang - Agnes Sim (baharu)

N17 Tanjong Aru - Edward Yong Oui Fah (penyandang)

N18 Petagas - Datuk Yahya Hussin (penyandang)

N19 Kapayan - Datuk Edward Khoo Keok Hai (penyandang)

N20 Moyog - Philip Benedict Lasimbang (penampilan semula)

N21 Kawang - Datuk Ghulam Haidar Khan Bahadar (penyandang)

N22 Pantai Manis - Datuk Abdul Rahim Ismail (penyandang)

N23 Bongawan - Mohamad Alamin (baharu)

N24 Membakut - Mohd. Arifin Mohd. Arif (penyandang)

N25 Klias - Isnin Aliasnih (baharu)

N26 Kuala Penyu - Limus Jury (baharu)

N27 Lumadan - Kamarlin Ombi (penyandang)

N28 Sindumin - Ahmad Bujang (penyandang)

N29 Kundasang - Dr. Joachim Gunsalam (penyandang)

N30 Karanaan - Datuk Masidi Manjun (penyandang)

N31 Paginatan - Siringan Gubat (pertukaran kawasan)

N32 Tambunan - Datuk Joseph Pairin Kitingan (penyandang)

N33 Bingkor - Kennedy Jie John@Kenn (baharu)

N34 Liawan - Datuk Sairin Karno (penyandang)

N35 Melalap - Datuk Radin Malleh (penyandang)

N36 Kemabong - Datuk Rubin Balang (penyandang)

N37 Sook - belum diumumkan (kuota PBRS)

N38 Nabawan - Datuk Bobbey Ah Fang Suan (penyandang)

N39 Sugut - Datuk James Ratib (baharu)

N40 Labuk - Datuk Micheal Asang (penyandang)

N41 Gum-gum - Datuk Zakaria Mohd. Edris (penyandang)

N42 Sungai SIbuga - Datuk Seri Musa Aman (penyandang)

N43 Sekong - Datuk Shamsuddin Yahya (penyandang)

N44 Karamunting - belum diumum (kuota LDP)

N45 Elopura - Au Kam Wah (penyandang)

N46 Tanjong Papat - Datuk Raymond Tan Shu Kiah (penyandang)

N47 Kuamut - Masiung Banah (penyandang)

N48 Sukau - Saddi Abdul Rahman (penyandang)

N49 Tungku - Datuk Mohd. Suhaili Said (penyandang)

N50 Lahad Datu - Datuk Mohd. Yusof Apdal (baharu)

N51 Kunak - Nilwan Kaban (penyandang)

N52 Sulabayan - Datuk Jaujan Sambakong (baharu)

N53 Senallang - Datuk Nasir Tun Sakaran (penyandang)

N54 Bugaya - Datuk Ramlee Marahaban (penyandang)

N55 Balung - Datuk Syed Abas Syed Ali (penyandang)

N56 Apas - Datuk Tawfiq Abu Bakar Titingan (penyandang)

N57 Sri Tanjong - Fung Len Fui (baharu)

N58 Merotai - Datuk Pang Yuk Ming (penyandang)

N59 Tanjung Batu - Datuk Hamisah Samat (penyandang)

N60 Sebatik - Abd Muis Picho (penyandang)

Monday, April 15, 2013

Update PRU13: Several Ministers dropped, about 50% new faces for State and 33% for Parliamentary seatsKUALA LUMPUR, April 15 — 
Several ministers including Datuk Seri Rais Yatim, Datuk Seri Dr Ng Yen Yen and Tan Sri Nor Mohamed Yakcop have been dropped from the list of Barisan Nasional candidates for GE13.

BN will field new faces for 49 per cent of the 505 state seats being contested and up to one-third of the 222 parliamentary seats in the May 5 general election.

Umno Youth leader Khairy Jamaluddin wrote on his Facebook page that there will b 33% new faces for Parliamentary seats and 49% for State seats.

Prime Minister and BN chairman Datuk Seri Najib Tun Razak this morning met the State Barisan chairmen and handed letters of credentials  of the candidates to them.

Later, Najib announced that the coalition would be fielding 33 per cent new faces for the Parliamentary constituencies while for the State Assembly seats 49 per cent would be new faces.

He said this was to meet the wishes and hopes of the voters who wanted to see that the BN and Umno was prepared to make the change.

He said the balance between new and experienced candidates was most important because the BN did not want to merely highlight the changes but as a party, the coalition should have people who could administer and deliver the aspirations of the people.

“If everyone of those in the government are new faces without any experience, this will hinder the BN government’s ability to fulfill the wishes and needs of the rakyat,” he told reporters after handing out the documents of Nomination and BN Pledge to the presidents of the BN component parties and state BN chairmen, here.

Najib pointed out that 91 per cent of the BN candidates for the Parliamentary seats had minimum academic qualification of a diploma.

He said that 31 per cent of the BN candidates for Parliamentary seats comprised professionals including academicians, doctors, lawyers as well as ulamas.

“In addition, there are also candidates comprising popular individuals at the grassroots level, the focus is on their capability to become grassroots leaders,” he said.

Disclosing that the candidates list was also balanced with the participation of women and youths, Najib said that most of the new faces were being fielded in the opposition-led states.

Describing the candidates line-up as the “Transformation Team for BN”, Najib was confident that it was the strongest team and could fulfill the ‘Aku Janji BN’ or the ‘BN Pledge’ and drive the government transformation plan.

“I hope the evaluation on the line-up would be looked at from the whole context, that is, not only those who are contesting but their capability in the context of forming a solid and strong government that could fulfill the needs and aspirations of the people in future.

“We cannot just look at this general election but should look at the subsequent developments, because we must have a line-up that can implement all the BN pledges,” he said, referring to the BN election manifesto launched recently that consisted of 17 issues for the prosperity of the people.

Najib said the ability to fulfill the BN Pledge was among the principles adopted in deciding the final list of candidates.

Taking the opportunity to record his appreciation to the former BN elected representatives, Najib, who is also the Prime Minister, said those not selected should not look at it as a denial of their services and contributions all this time.

“It does not mean that those who are not selected have failed, or have problems or disputes, but under the circumstances where the community and voters demand for change, some of the members have to make way to enable the changes to be carried out,” he said.

He hoped that they would continue to give their support and contribution to the party during and after the general election.

Asked whether he was worried about the disappointment that might be felt by those not picked to stand in the election, Najib said: “I am more worried about the disappointment of the rakyat.”

Asked about the possibility that the candidates list would be amended, Najib said : “This is the final list. I don’t anticipate the need to change.

“…I hope such a situation does not arise. Legally and technically it can still be changed, but we are hoping that this is the final list,” he added.

Thursday, April 11, 2013

Panassss PRU13: Penilaian Aksi Kongkek AnuWar vs Mustopa (WAJIB BACA)
Hahahahaha....nak gelak sakan kejap! memang gila babs...memang sukar nak percaya tapi susah juga tak nak percaya. Malam ni pencacai pembangkang (bagi mereka yang meluangkan masa menonton aksi terkini pemimpin pembangkang) pasti tak sabar-sabar nak cuba aksi mereka sendiri...hahahaha....kalau korang buat aksi stunt lebih 20 minit...kira korang lagi power daripada AnuWar dan Mustopa....hahahaha...tak tahan nak gelak! Tak boleh nak stim lah beb...hahahaha

Wokay....terus kepada tajuklah...ini penilaian awal aksi antara AnuWar dan Mustopa! Lepas ni korang nak komen setuju atau tak...korang punya pasal lah....gua tak kisah! Korang nak undi AnuWar ke atau Mustopa...sapa paling power main kongkek! Yang pasti PKR dan PAS dah hampir sangat nak gulung tikar. 5hb Mei ni cuma formaliti je lah....20hb April, penamaan calon untuk PKR dan PAS kira buat syarat je lah...hahahaha!

KELEBIHAN ANUWAR


1) Aksi balun ChinaDoll lebih banyak variasi....nasib baik AnuWar tak balun jubuq China Doll. Kalau dia balun juboq memang AnuWar markah penuh lah....hehehe

2) AnuWar ada aksi duduk antara dua sujud sambil mengelap kote! Mustopa mungkin ada gak buat tapi tidak dirakam!

3) ChinaDoll yang AnuWar balun slim lebih berbanding minah yang Mustopa balun...

4) AnuWar lebih berani dan telus....sebab apa? Sebab sebelum balun ChinaDoll, Dato Eskay boleh atur baikkk punya untuk AnuWar beraksi....Mustopa mungkin gak ada orang ketiga yang atur tapi mungkin gak tak ada....Ataupun mungkin stail orang PAS, main sorang-sorang...tak boleh share! Kontrol macholah kiranya...

5) AnuWar nampak lebih berpengalaman...biasalah kalau dah juboq lelaki pun dia balun...apalah sangat nak balun lubang ChinaDoll...Lagipun mungkin sebab Mustopa buncit dan boroi lebih banyak dari AnuWar...so, sukar sikit beraksi macam-macam gaya!Maafkan ler orang tua gayut tu...

6) AnuWar nampaknya juga lebih hygienic...sebelum dan selepas kongkek, pegi bilik air...bersih apa yang patut! Itulah kelebihan orang yang serba boleh....depan dan belakang boleh tibai. Lagipun AnuWar bakal PM...kenalah jaga kebersihan sikit...air mani tak bolehlah bersepah. Dia dah belajar selepas airmani dia dengan Shamsidar bersepah atas katil masa kes liwat 1 dulu.....Apapun, AnuWar taklah bijak sangat...sikit jer...bijak menipu jer lah!

7) AnuWar sebab buncit tak besar sangat....boleh puasa beberapa hari...diet dan minum air kosong pun boleh kurangkan buncit dalam beberapa hari! Mustopa?...Adussss....sebulan puasa pun payah gak nak kempiskan perut....kena tidur makan kat gym...mungkin bolehlah!

8) Yang lain korang komenlah kalau sanggup....hehehehe


KELEBIHAN MUSTOPA


1) Nampaknya berdasarkan rakaman siaran tertunda yang didedahkan...,Mustopa tidak membuang masa membalun minah tersebut...Kira gelojoh gak orang tua ni.....Agaknya Datin kat rumah memang tak mampu bagi `makan' baik punyer lah ni....Datin, lepas ni kaji aksi Mustopa ni...buat lebih hebat lagi macam buat blowjob ker atau aksi 69...gerenti Mustopa tak cari lubang lain! (Hanya cadangan jer Datin!)

2) Mustopa gemar dan mungkin ada pengalaman lebih dalam ilmu menggentel kelentit....AnuWar kureng sikit dalam gentel-gentel ni....Alahhh...AnuWar biasa pakai KY Jelly...pakai pelincir...hehehe...tak main ler gentel-gentel....

3) Mustopa ni cool orangnya....lepas kongkek boleh makan...mengunyah lagi...macam makan kacang kut! Dalam hati Mustopa agaknya...gua agak je lah! `Aku steady je...kacang je nak balun lubang ni...'

4) Yang ini memang kelasss...AnuWar pun tak de service macam Mustopa dapat! Mustopa lepas kongkek ada sesi massage lagi siot....Tips kena bagi lebih kut! ChinaDoll tak bagi extra service pun kat AnuWar. Tang ni memang Mustopa boleh mendabik dada.....lepas kongkek boleh kena picit-picit badan lagi woiiii...Tapi eloklah juga, orang tua kalau lepas main mesti penat sangat ...hehehe

5) Mustopa tak terbawa-bawa sentimen PAS semasa buat aktiviti kongkek beliau! Maksud gua....sebelum atau selepas (berdasarkan rakaman tu ler...) kongkek beliau tak ler angkat tangan...jerit TAKBIR! Agaknya macam mana minah tu nak sahut kalau Mustopa tertakbir? hehehe...Kira pencacai PAS toksah susah hati, perbuatan Mustopa tidak melibatkan PAS pun...Mustopa tau jugak nak jaga nama baik PAS...baik Mustopa ni beb!

6) Yang lain pun korang tambahlah sendiri...gua tengok sekali jer....tertengok sekali jer...tak elok tengok banyak kali orang tua tengah mengongkek! Kena tahu menghormati orang tua...hehehe


PERSAMAAN ANUWAR & MUSTOPA

1) Dorang dua ni kalau diamati main kongkek lebih kurang jer tempoh menyampaikan hajat...hehehe...tak sampai pun 10 minit...(tidak termasuk perbuatan mengentel kelentit dan bercumbuan)...kita kira bila dorang start masuk gear...bila start mengenjut lah beb! Tapi kalau korang nak kaji lebih mendalam korang kiralah pakai stop watch...hahahaha

2) Seluar dalam dorang dua ni macam lebih kurang jer...AnuWar mungkin pakai boxer! Tapi dua-dua pun pakai yang longgar...Agaknya petua jaga kesihatan kote kut....Hahh...orang-orang muda kaji dan belajar dari dua orang tua gayut ni....cara jaga kote! hehehe...

3) Dua-dua pemimpin kanan pembangkang...kira Mustopa ni wakil PAS jugaklah...takkan nak hantar Hadi atau Mursyidul Am yang nyanyuk tu pulak mewakili PAS untuk mencabar kehebatan kelelakian Punahsiat PKR! Agak-agaklah beb....Tapi dengan terpilihnya Mustopa untuk mewakili PAS dalam mencabar PKR dalam aksi seks bebas, Mat Sabun pasti kecewa...kecewa sangat! Rupanya aksi dengan Normah tidak berupaya meyakinkan Syura PAS untuk menghantar orang nombor dua....(Mat Sabun memang sangat kecewa beb...lebih baik tidak terpilih jadi calon PRU13 daripada tidak terpilih menjadi wakil seks bebas....apakan daya Syura PAS dah buat keputusan dan yakin Mustopa akan mengharumkan nama PAS...rupa-rupanya hampeh gak beb...10 minit je bertahan! hampehhh ko Mustopa)

4) Aksi pakai seluar dalam @ boxer dua-dua buat depan TV dan CCTV...hehehe....sebagai bukti mereka hadir menyahut cabaran seks bebas Pakatan Rogol beb...Dua-dua pun lebih kurang gak bengap, tak ada tempat lain ker nak pakai seluar dalam@ boxer? Ker dorang memang tahu CCTV kat situ...so, nak tunjuk kote ler pulak....hahahaha....Soal panjang pendek, lurus atau bengkok....korang ukur ler sendiri beb...kalau tak puas hati...panggil dorang dua...kasi goyang kote dorang dan ukur sapa punya paling panjang dan besar....ada berani? 

5) Dua-dua memang bengap dan memang tak boleh pakai....dua-dua Melayu dan Islam!!!!...Kalau Chua Soi Lek dulu....ampun gak ler....pastu apek tu mengaku jer! Yelah dah sedap dunia dorang dapat...nak berdalih pulak....

6) Yang lain pun korang nilailah sesedap rasa sendiri....

KESIMPULAN

1) PKR sudah PAS sudah...DAP tak nak hantar wakil ker bertanding?...kulup pun kulup lah beb...Kapal Sink dah sahih disqualified beb...tapi tak boleh cakap gak...mana tahu bab mengongkek, tak payah pakai kerusi roda? Kit Sial gua rasa lebih kurang gak performance dengan AnuWar dan Mustopa....dalam 10 minit jer tu....

2) Selepas ini.. kedua-dua mangkuk hayun ni akan senyum sama sendiri.....hehehe...dah perangai iblis dorang serupa!
 
2) Yang lain korang simpullah sendiri...:)

PERSOALAN

1) Bagaimana dorang bayar ladies yang dorang kongkek ni? Anuwar mungkin Dato Eskay dah setel lah kut...Mustopa? Siapa pegawai pengiring beliau?

2) Adakah Mustopa menggunakan wang pencen YB beliau atau duit `sedekah' ceramah PAS atau duit tabung Memali untuk membayar upah kongkek? Takkan free kut? Atau bayar lump sum...bayar sekali kongkek banyak kali? Atau dorang dua ni dapat service free...FOC?

3) Adakah Mustopa kongkek lepas mesyuarat PAS? Sebab Mustopa siap ada bawa kacang dan beg mesyuarat lagi tu....Anuwar nampak gaya macam dari rumah...menipu Jijah! Biasa ler membohong tu...bohong sunat? Bohong sunat lancau lu...

4) Apakah alasan kedua-dua mangkuk hayun ni kepada kedua-dua Datin mereka? ...Alamak ini pun gua nak soal ker....hehehe...Takkan nak bagitau pegi mengongkek...mahu kena kerat kote dua orang tua gayut ni...

5) Yang lain korang persoalkan lah sendiri dan korang soal lah kat dua mangkuk hayun ni....pencacai PAS mana ada kote nak tanya!

Dahhhh...gua chalo dulu....itu jerlah penilaian yang ada...kalau tak puas hati, suka hati korang ler....pencacai PAS dan PKR mana puas hati mana nak percaya!!!!  Eloklah pun, dah korang sendiri nak dua mangkuk hayun ni perbodohkan...dah korang rela...memang korang bodoh pun! Dorang dua dapat sedap dunia...korang ler yang letih nak pertikai macam macam alasan lepas ni....


Panas PRU13: Mengapalah Korang Bodoh Sangat...
WT sebenarnya tidaklah teruja sangat mahu bercerita tentang pendedahan terkini berkaitan `aktiviti' berunsur seksual (macam aktiviti haram jadah jer..!) pemimpin parti pembangkang yang sekian lama menyalahgunakan nama Islam khususnya dalam mengkafirkan umat Islam yang lain.

Cuma terpaksa dan merasakan perlu untuk berbicara sedikit tentang aktiviti tidak bermoral pemimpin politik pembangkang. Para pencacai PKR,PAS malah DAP pasti menafikan sekeras-kerasnya bahawa itu ini bukan video atau rakaman aktiviti pemimpin mereka. Iyelah sapa nak mengaku kan! 


Anwar biar sampai mati takkan mengaku dia meliwat atau mengongkek ChinaDoll...tidak akan mungkin berlaku pengakuan. Anwar pandai berdolak dalih dan berpura-pura. Beliau berani dan yakin bahawa tidak perlu mengaku biar apa jenis sekalipun bukti ditampilkan....kalau bukti CCTV pencacai kata super imposed, besi dan macam-macam lagi alasan...kalau bukti DNA...kata DNA tipu...Anwar makin galak meliwat dan mengongkek selagi `rakyat' Malaysia yang menjadi pencacai beliau berterusan mempercayai bahawa Anwar bukan peliwat dan bukan kaki zina! Anwar tak akan berhenti sampai bila-bila....

Anwar takkan bimbang...kerana jika adapun pencacai yang berpaling tadah dan menerima kebenaran, mereka boleh saja digelar dan dituduh macam-macam seperti agen UMNO, dibayar dan sebagainya...akan sentiasa ada `rakyat' Malaysia yang menjadi mangsa untuk diperbodohkan. Anwar percaya selagi belum kiamat, akan ada manusia mempercayai dolak dalih dan tipu daya beliau. Waima sekalipun Wan Azizah, isteri beliau berpaling tadah....Anwar mampu memperbodohkan para pencacai beliau untuk mempercayai bahawa itu adalah konspirasi, penipuan, pembohongan.....atau tidak mustahil beliau akan kata...Wan Azizah sudah disihir supaya bercakap kononnya memfitnah beliau! 


Selain Anwar dan beberapa pemimpin PKR khususnya yang sudah terpalit dengan aktiviti tidak bermoral seperti Min Aiskrim, Badrul Khalwat dan Eli Bukit Telanjang. PAS juga tidak ketinggalan untuk mencipta nama sebagai parti yang ada pemimpin yang gemar dengan aktiviti seks bebas mereka....seperti aksi dalam keretapi dan menyetubuhi isteri dalam haid! Inikah pemimpin yang kita percayai untuk memimpin kita?


Kini didedahkan pula aksi pemimpin kanan PAS! Seperti biasa...UMNO/BN juga yang salah....orang lain buat maksiat...dapat sedap dunia...orang lain kena tanggung! Pencacai pembangkang juga seperti biasa...mana boleh percaya beb! Bagi mereka pemimpin mereka seumpama maksum dari dosa dan salah silap...Mereka sengaja buat bodoh dan buat lupa...bahawa pemimpin mereka pun manusia biasa sama macam rakyat Malaysia yang lain! 


Kesian pemimpin pembangkang...sebab mudah sangat memperbodohkan penyokong mereka bahawa liwat, seks dan aktiviti tidak bermoral lain yang mereka lakukan adalah palsu! Tapi paling kesian...mengapalah pemimpin pembangkang ini terlalu bodoh dan bangang? Kalau nak mengongkek pun...ambillah langkah-langkah keselamatan....memang otak pemimpin pembangkang bingai dan bodoh tahap gaban! Dahlah bodoh sombong pulak tu....Takkan tak ambil pengajaran berapa banyak pemimpin mereka sudah dirakam aksi tidak bermoral mereka! 


Kerana bodoh dan bingainya otak mereka ini...hinggakan aksi atas perut perempuan dan balun belakang mereka semudah itu dapat dirakam! Bayangkan kalau-kalau ada banyak rakaman aksi yang lebih panas mereka di luar negara atau yang dirakam oleh musuh negara! Bayangkan jika mereka menjadi pemerintah negara...rakaman aksi-aksi tersebut dijadikan bahan untuk `jual beli' maruah dan hak rakyat negara Malaysia...

Para pencacai pembangkang...fikirlah! Kalau tak kisah sangat pun dibodohkan oleh pemimpin kalian...cubalah bawa berfikir! Kalau tak percaya dengan sistem kehakiman dunia dan mahkamah...Cuba bawa pemimpin terlibat bersumpah menjunjung Al Quran...kalau malu nak buat secara terbuka, buatlah secara tertutup. Kalau pemimpin yang dikatakan meliwat dan main seks bebas benar-benar jujur dan tidak berdosa....percayalah menjunjung dan mengucap serta melafaz ayat-ayat suci Al Quran bukan masalah besar untuk mereka berbuat demikian. 

WT kesian sangat dengan para penyokong setia pemimpin pembangkang. Senang sangat diperbodohkan. Asal pandai putar belit macam Anwar atau pakai serban dan baca ayat-ayat suci Al Quran...maka apa saja perbuatan maksiat pemimpin mereka akan ditolak mentah-mentah. Kenapalah korang bodoh sangat...atau mungkin korang memang bodoh bingai!

Pemimpin pembangkang yang bodoh sangat sampai asyik kena kantoi dirakam aksi berahi mereka....carilah gajet untuk check bilik hotel sebelum buat projek...Janganlah bengap sangat! Nak projek tak tahu nak cover line.....

Mengapalah korang ni bodoh sangat....Nik Aziz dah letih bagi pengampunan dah! Dia pun bukannya maksum pun! Dia pun makin hari makin merapu makin nyanyuk...kesian orang tua ni...usia dah lanjut begini terpaksa cover line orang lain! 

Kenapalah korang bodoh sangat....
Sunday, April 7, 2013

Update PRU13: Dilemma Winnable Candidate

DS Najib sudah mengumumkan pembubaran Parlimen dan Akujanji/Manifesto BN untuk PRU13. Kini tumpuan adalah kepada SPR dalam menentukan tarikh penamaan calon dan mengundi!

Bagi parti bertanding, proses memutuskan calon masih berjalan. DS Najib sudah mengumumkan senarai calon akan diumumkan lebih awal selepas tarikh penamaan calon dimaklumkan oleh SPR.

Kini ramai yang berdebar-debar samada terpilih atau tidak sebagai calon. Hinggakan kadangkala mereka lupa bahawa rakyat atau pengundi terutamanya pengundi atas pagar secara dasarnya masih lagi belum 100% membuat keputusan, parti atau calon mana yang bakal mereka undi kelak. Apalah maknanya jika terpilih dan menang tetapi tidak memerintah?

Soal calon berkait dengan winnable candidate yang dinyatakan oleh DS Najib. Ramai telah mempertontonkan dan mengiklankan diri bahawa mereka layak dipilih dan dikategorikan sebagai winnable candidate DS Najib! Kadangkala sesak nafas pun ada, lawak maharaja pun ada juga apabila melihat aksi terlampau segelintir insan dalam mempromosikan diri sebagai winnable candidate...macam-macam ada! Ada dikalangan mereka yang selama ini menyorokkan diri...melarikan diri dari rakyat dan menipu sana sini kepada rakyat...sejak dua menjak ini, tidak lekang pantang ada acara...tidak kira dijemput atau tidak...kononnya atas nama perjuangan, maka muka mereka pun terpampang dimana-mana jua majlis! Dan yang penting muka mereka mesti dirakam dan `lapor diri' dengan pemimpin tertentu.

WT ingin berpandangan sikap buruk seumpama ini memang masih ada di dalam UMNO dan BN. Dan WT yakin UMNO/BN akan tewas kepada lawan jika sikap buruk ini tidak berubah. 

Sejauh mana mereka yang tidak dicalonkan kelak akan menerima dengan hati terbuka dan berbesar hati keputusan tersebut

Bukan mudah untuk mereka menerima hakikat demikian. Segelintir mereka pula telah membelanjakan wang untuk `mengaktifkan' diri supaya diri mereka dikesan oleh radar para pemimpin atasan terutamanya DS Najib. Belum masuk lagi kos konsultansi oleh beberapa juruperunding dan pasukan pelobi!

1) Berapa ramai YB sedia ada yang menawarkan diri tidak mahu dicalonkan semula?
2) Berapa ramai YB sedia ada yang bersedia digugurkan dan menyokong calon dipilih?
3) Berapa ramai pula yang aktif dan agresif melobi menjadi calon winnable candidate?
4) Sejauhmana pula kebolehpercayaan pasukan perisik DS Najib dalam membuat penilaian winnable candidate?
5) Bolehkah semua pihak menerima calon dipilih DS Najib bukan mereka yang melobi, bukan YB, bukan bekas YB tapi calon yang benar-benar `fresh dari ladang'?

DS Najib dilemma! Dilemma dalam menentukan winnable candidate. WT berpandangan keputusan harus dibuat. Soal salah silap keputusan, hanya masa menentukan...

Tetapi memilih YB-YB sedia ada yang sudah terlalu lama (lebih dua penggal), YB-YB yang menang dengan majoriti tipis serta mereka yang telah kecundang atau memilih mereka yang memang memiliki reputasi kotor dan buruk dimata rakyat sebagai winnable candidate pastinya adalah satu keputusan paling silap DS Najib!

Jika DS Najib menelan buta-buta segala info yang disalurkan oleh agensi seperti PDRM, KEMAS, MARA, BTN dsbnya....Untuk makluman, maklumat mereka sudah bercampur aduk antara kebenaran dengan yang batil! Laporan boleh dibuat dan dipinda jika dihulurkan dengan `faedah-faedah' menarik! 

DS Najib akan membaca laporan paling menarik dan meyakinkan berkenaan seseorang jika terlalu mempercayai sumber info dari agensi-agensi kerajaan! Bukan tidak boleh dipercayai langsung...tetapi usah mempercayai 100%.

DS Najib berhadapan dengan dilemma winnable candidate.....terdapat ramai pemimpin `lama' BN termasuk UMNO yang masih tidak menerima realiti bahawa mereka harus berundur! 

Saturday, April 6, 2013

Update PRU13: (Manifesto) Akujanji BN Kepada Rakyat 2013

# Pembangkang Pakatan Rakyat: Manifesto bukan Janji! Manifesto Untuk Menipu Rakyat

# Akujanji BN : Klik  MANIFESTO UNTUK RAKYAT

Datuk Seri Najib Tun Razak malam ini melancarkan Manifesto Barisan Nasional (BN) bertemakan "Menepati Janji Membawa Harapan" yang merupakan satu dokumen serius dan sebuah aku janji untuk rakyat jika diberi mandat pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).
 
Menurut Perdana Menteri, atas sebab itulah maka membuat keputusan melancarkan manifesto tersebut dalam satu majlis besar-besaran dan disiarkan secara langsung melalui televisyen."Aku janji ini serius. Jadi kita bentang dan buat secara siaran langsung supaya rakyat seluruh negara boleh menghayati isi kandungan manifesto. Supaya semua rakyat tahu. Kita sudah sampai di mana gendang perang sudah dipalu," katanya ketika berucap pada Perhimpunan Janji 1Malaysia dan Pelancaran Manifesto BN, di Stadium Putra Bukit Jalil malam ini.

Friday, April 5, 2013

Update PRU13: PAS Lawan PKR di Parlimen Labuan!Pakatan Rakyat nama atas kertas. Pakatan Rapuh adalah nama sebenar. Kemaruk bertanding dalam Pakatan Rapuh memang tidak dinafikan lagi....Selepas Johor, Perak, Sabah....kini Parlimen P166 Labuan pun PAS dan PKR akan berlawan sesama sendiri! Inikah parti yang diharap akan memerintah negara? Ranap Malaysia kalau Pakatan Rapuh ni memerintah....Cakaplah orang BN suka berebut jadi calon...Pakatan Rapuh lagi gila kuasa...jadi calon punya pasal lawan tetap lawan....tak kira depan belakang atau dari sudut mana pun. Inilah pakatan yang tidak boleh pakai langsung....
 

 Calon PAS...Baca SINI  
PAS hari ini nekad meletakkan calon anak tempatan di Parlimen Labuan walaupun Timbalan PKR Azmin Ali semalam mengumumkan kerusi itu milik PKR.

Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan Mohamad Noor Mohamad mengumumkan Ketua Penerangan PAS Kawasan Labuan, Hadnan Mohamad sebagai calon parti itu bagi Parlimen Labuan (P166).

Hadnan, 53, anak tempatan Labuan dari Tanjung Aru bekerja sebagai Perunding Bekalan Barangan di Sabah Shell Petroleum Company Limited dan pernah menjawat jawatan Naib Presiden Kesatuan Pekerja Perindustrian Petroleum.

Calon PKR....Baca SINI 

Tan Sri Berahim Menudin (PKR) VS Hadnan Mohamad (PAS)

# Kalau UMNO/BN kalah juga di Labuan...bukan salah pengundi. Salahkan calon `tak boleh menang' UMNO/BN! So, UMNO/BN letaklah calon `boleh menang' bukan calon kroni!

Thursday, April 4, 2013

Update PRU13: Video Penuh Liwat Anwar & Mahasiswa Akan Didedah
Video liwat AlJuburi @ Anuwar dengan mahasiswa akan didedahkan tidak lama lagi.....Pembangkang terutamanya PAS dan DAP sudah mula goyah dan ragu dengan AlJuburi...AlJuburi sedaya upaya menyakinkan geng-geng pembangkang supaya mempercayai beliau bahawa beliau bukan PELIWAT!

Melainkan pencacai dan penjilat pembangkang terutamanya PKR, PAS DAP ...rakyat Malaysia tidak percaya sama sekali bahawa AlJuburi bukan PELIWAT! Anwar adalah PELIWAT TEGAR!

Baca pendedahan PapaGomo:-

Maklumat terkini yang diperolehi sebentar tadi mengesahkan mesyuarat Pakatan Pembangkang gagal mencapai kata sepakat siapa jadi Perdana Menteri ekoran DAP dan PAS yang tidak bersetuju untuk Anwar Ibrahim menjadi PM kerana isu moral terbaru yang didedahkan oleh blog Papa Gomo.
Mengikut maklumat Hadi Awang melahirkan kebimbangan yang video Anwar Ibrahim bersama mahasiswa akan dikeluarkan lagi selepas ini dengan rakaman penuh memaparkan aksi seks ketua umum Pakatan Pembangkang itu.

Elok le Pakatan siap sedia, mana kau orang nak letak muka lepas ni bila full klip video Nuar keluar? Aku dah bagi amaran tapi degil.


Tuesday, April 2, 2013

Update Terpanasss PRU13: Parlimen Bubar Seawal Esok (03/04/13)
Kuala Lumpur: Parlimen dijangka dibubarkan seawal esok selepas mesyuarat Kabinet di Putrajaya bagi membolehkan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) diadakan. 

Ini berikutan pengedaran surat daripada Jabatan Perdana Menteri meminta semua Ahli Jemaah Menteri hadir pada mesyuarat itu lengkap berpakaian lounge suit berwarna gelap dan bertali leher berwarna merah untuk sesi bergambar.

`jika Parlimen dibubar esok, SPR akan mengadakan mesyuarat khas secepat mungkin untuk menetapkan tarikh penamaan calon dan tarikh mengundi” Datuk Wan Ahmad Wan Omar, Timbalan Pengerusi SPR'

Mengikut amalan sebelum ini, Ahli Jemaah Menteri akan bergambar bersama Perdana Menteri dan timbalannya pada mesyuarat terakhir Kabinet sebelum pengumuman pembubaran Parlimen selepas mesyuarat.

Difahamkan sesi bergambar diadakan sebelum mesyuarat Kabinet esok dan Datuk Seri Najib Razak mengadakan sidang media bagi mengumumkan pembubaran Parlimen selepas itu.

Mengikut kelaziman, Perdana Menteri akan menghadap Yang di-Pertuan Agong sebelum mesyuarat Kabinet bagi memohon perkenan pembubaran Parlimen.

Beberapa Menteri yang dihubungi mengesahkan menerima surat itu dan tidak menolak kemungkinan Najib mengumumkan pembubaran Parlimen selepas mesyuarat Kabinet esok seperti kelaziman sebelum ini.
 
Tempoh 60 hari adakan PRU-13

“Saya sudah menerima surat dan mungkin ini adalah mesyuarat Kabinet terakhir penggal ini kerana mengikut tradisi Perdana Menteri sebelum ini, Parlimen dibubarkan selepas itu,” kata seorang Menteri kepada BH semalam.

Jika Parlimen dibubarkan esok, ia genap empat tahun Najib menerajui negara selepas dilantik menggantikan Tun Abdullah Ahmad Badawi pada 2009.

Tempoh satu penggal atau lima tahun Pilihan Raya Umum Ke-12 (PRU-12) akan berakhir pada 30 April ini dan Parlimen akan terbubar secara sendiri jika tidak dibubarkan sebelum tarikh itu.

Selepas itu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mempunyai tempoh 60 hari sehingga selewat-lewatnya bulan Jun untuk mengadakan PRU-13 bagi membentuk kerajaan baru.

Dewan Undangan Negeri (DUN) Negeri Sembilan menjadi negeri pertama terbubar secara automatik pada Khamis lalu dan kini ditadbir kerajaan sementara yang diterajui Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan.

Sementara itu Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar, berkata jika Parlimen dibubarkan esok SPR akan mengadakan mesyuarat khas secepat mungkin untuk menetapkan beberapa perkara dasar seperti daftar pemilih, watikah kepada pegawai SPR, tarikh penamaan calon tarikh mengundi. 
 

Monday, April 1, 2013

Update PRU13: Calon Pembangkang Didakwa di Mahkamah Atas Tuduhan Menipu# Nama sudah diumumkan sebagai calon pembangkang bagi DUN Klias (Sabah) tapi rupanya macam tak berkesempatan...nasiblah ko Jismith! 

KOTA KINABALU: State Reform Party (STAR) chairman Jeffery Kitingan is facing criticism from within his party after a candidate he named for the Klias state constituency seat was charged with cheating.
 
The candidate, Jismit Japong, was charged in a magistrate court here on Thursday with cheating a man by impersonating as Sekong Umno assemblyman who is also Ko-Nelayan chairman.


The mortifying blow comes just three weeks after Jeffrey announced Jismit as the party’s candidate.

While Jismit pleaded not guilty to the charge and magistrate Cindy McJuce Balitus set April 17-18 for hearing of the case, Jeffrey’s colleagues in the party are questioning his judgment and want him to be more thorough in checking the backgrounds of the party’s potential candidates.

One divisional leader after requesting anonymity, told FMT that the STAR chairman’s way of handling the party matters especially on the selection of candidates was not going down well with those around him.

He said the recent development regarding Jismit proved that the STAR leadership needs to carefully vet candidates’ current and previous records before shortlisting them and announcing them as party candidates.

“We should have a foolproof shortlist of candidates. Already our enemies are spreading lies that STAR shortlisted candidates are also made up people of questionable integrity.

“We do not want to destroy our hard-earned respect from the people,” he stressed.

Jismit was released on a bail of RM5,000 in two local sureties.

The STAR leader was charged on Thursday for cheating Wong Shui Kin, 72, of RM70,000 in Kota Kinabalu in August 2012.

According to the charge sheet, Jismit impersonated Shamsudin and offered Wong two development projects to upgrade one road each in Kampung Gum-Gum, Sandakan and Merotai in Tawau, Wong allegedly gave the money to Jismit.

If convicted under Section 419 of the Penal Code, Jismit faces a jail sentence of up to seven years or fine, or both.