Monday, December 13, 2010

Anwar Ibrahim Peliwat: Wikileaks Dibayar RM2 Juta?


Warisan Tamar
13 Disember 2010, Isnin


WIKILEAKS menjadi sangat popular sejak `keupayaannya' untuk mendedahkan banyak maklumat yang dianggap sulit. Hatta dari kisah benar penjara Guantanamao, Rumah Putih di USA sehinggalah kepada kisah liwat. Malaysia sudah `disentuh' oleh Wikileaks ~ Anwar Ibrahim menjadi `ikon' pertama Malaysia yang disensasikan oleh Wikileaks. Pendedahan kisah liwat Anwar dengan kaitan maklumat berangkai dari Pulau Temasik hingga ke Australia sudah amat pasti menggoncang darjah `kemaluan' Anwar Ibrahim. Singapura dan Australia yang selama ini dijadikan lubuk `markas' Anwar Ibrahim untuk menjadi hero hak asasi dan demokrasi kononnya...Namun kini, negara ini sudah menjadi `musuh' kepada Orang Kena Tuduh bagi kes liwat terhadap Saiful Bukhari. 

Maka, juak-juak OKT kes liwat ini tanpa mengambil masa lama terus menepis dakwaan Wikileaks. Azmin Ali misalnya terus menyalahkan `konspirasi' Special Branch seperti mana OKT kes liwat juga menuding jari sambil memperlekehkan SB PDRM sebagai dalang penyampai maklumat kepada Singapura. Yang jelas, OKT kes liwat ini sudah tidak memiliki `pahlawan-pahlawan' yang sanggup berdemo dan membiarkan air pancut FRU membasahi tubuh mereka demi mempertahankan OKT kes liwat tersohor di Malaysia.

Bayangkan jika Wikileaks mendedahkan tentang wujudnya konspirasi didalam kes liwat OKT. Pastinya cerita demikian akan dijajah di pentas ceramah dan di mana jua tanpa membuang masa biar sesaat. Namun, Wikileaks lebih suka mendedahkan kisah liwat seorang yang dianggap oleh isteri beliau sebagai `satu anugerah tuhan'...

Kisah RM2 Juta sering diungkap oleh OKT kes liwat tersohor Malaysia, misalnya bila ada saja wakil rakyat mereka yang `berpaling tadah'. Mereka dituduh dibayar dan dibeli oleh pihak pemerintah. Lalu, apakah Wikileaks juga sudah dibeli untuk mengada-adakan cerita bahawa adanya maklumat perisikan berkaitan aktiviti liwat Anwar?


Anwar Ibrahim bukanlah seorang pemimpin yang harus diagung-agungkan...kita terlalu bersabar menantikan kesudahan perbicaraan kes liwat beliau. Pendedahan Wikileaks yang `dipanjangkan' oleh media tempatan untuk makluman rakyat Malaysia benar-benar memberi `kemaluan' kepada Anwar dan barisan peguambela Anwar ada berita baik disebalik `kemaluan' Anwar akibat Wikileaks ~ pendedahan liwat dianggap subjudis terhadap perjalanan mahkamah dan ini dianggap satu peluang untuk mencipta alasan lantas kes perbicaraan liwat Anwar vs Saiful akan terus tertangguh! Anwar mahu kes perbicaraan liwat beliau terus tertangguh, ditangguh dan sengaja tangguh...mungkin dengan harapan agar rakyat Malaysia perlahan-lahan melupai terus kisah perbicaraan liwat beliau! Kerana untuk mengajak rakyat `mengamuk' seperti dulu, Anwar tahu ia tidak `sehebat' sokongan lampau...Anwar akan terus mencipta retorik dan sedaya upaya memaparkan dirinya seperti dulu ~ mangsa konspirasi!

Apapun, Anwar Ibrahim harus bertobat! seperti kata Tuan Guru Kapal Sink...

No comments: